Thajské zelené kari: recept + fotografie

Thajské zelené kari: recept + fotografie - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Thajsko je obľúbené aj pre svoju kuchyňu, ak ste navštívili túto krajinu a ochutnali miestne špeciality, takmer isto sa medzi nimi objavilo zelené kari. Thajské zelené kari je svieže a celkom ľahké jedlo, a ako to v Ázii býva, je aj pikantné. Aby sme si pripomenuli chuť Thajska aj u nás doma, rozhodli sme sa pripraviť si toto jedlo v našich podmienkach. Kde ale kúpiť potrebné suroviny a ako si jedlo pripraviť? Čítajte ďalej.

Na prípravu chutného zeleného kari budeme potrebovať aj kvalitné suroviny. Kokosové mlieko alebo jazmínovú ryžu dostanete kúpiť aj v bežných hypermarketoch, ale ak chcete použiť skutočne ázijské suroviny, nakupujte u odborníkov. Rozhodli sme sa použiť suroviny z internetového obchodu www.foodland.sk všetko čo budete k príprave zeleného kari potrebovať tam nájdete.

suroviny na prípravu Thajského zeleného kari

Čo budeme potrebovať?

  • 0,5 l kokosového mlieka
  • 0,5 kg kuracích pŕs
  • približne 70 g zelenej kari pasty
  • 1-2 PL rybej omáčky
  • 1-2 ČL palmového cukru
  • kurací vývar
  • bambusové výhonky
  • thajskú jazmínovú ryžu ako prílohu
  • chilly
  • limetkové listy

Postup:

Vlejte do hrnca cca 3/4 kokosového mlieko, za občasného miešania na miernom ohni ho priveďte k varu. Kokosové mlieko začne hustnúť a oddeľovať sa od oleja.

Kokosové mlieko

Ak sa bude zdať mlieko na okrajoch hrnca akoby mierne pripálené, vložte do hrnca zelenú kari pastu. Približne 70 g na pol kila kuracích pŕs.

Zelená kari pasta

Thajská zelená kari pasta

Pastu a kokosové mlieko poriadne premiešajte, po zhustnutí pridajte na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia.

Kuracie prsia v zelenej kari paste

Mäso dobre premiešajte, nemusíte ho restovať. Po chvíli miešania dolejte zvyšné kokosové mlieko (môžete si asi pol deci mlieka odložiť). Premiešajte a dolejte šálku kuracieho vývaru.

Thajské zelené kari

Thajské zelené kari

Premiešajte a nechajte variť na miernom ohni. Teraz začneme ochucovať, pridajte 1 až 2 PL rybej omáčky. Omáčka má dosť výraznú chuť, ktorá ale nie je tak výrazná v hotovom jedle. Následne pridáme limetkové listy, ktoré je vhodné prelomiť.

Rybí olej

Limetkové listy

Limetkové listy

Kari stále varíme na miernom ohni, teraz môžeme odhadom pridať ešte trochu zelenej kari pasty. Odložené kokosové mlieko (asi pol deci) zmiešajte s trochou pasty - podľa chuti. Pridajte asi dve ČL palmového cukru (pretože sme nemali palmový cukor, použili sme trstinový). Varte za občasného miešania.

Bambusové výhonky

Ak máte bambusové výhonky v konzerve, zlejte vodu a pridajte ich do hrnca. Na pol kila mäsa bude stačiť aj malá konzerva.

Bambusové výhonky / Thajské zelené kari

K záveru pridáme čerstvé chilly, množstvo chilly papričiek závisí od vašej chuti a prahu pálivosti.

Chilly

Kari ochutnajte, a keď bude mäso uvarené, môžete hrniec odstaviť. Ako ste si mohli všimnúť, nepoužili sme soľ ani korenie. Základ tvorí už zarobená kari pasta, ktorá dodá typickú chuť. Ako prílohu odporúčame jazmínovú ryžu, ktorú tiež nemusíte soliť, alebo len mierne.

Použité suroviny nám poskytol internetový obchod www.foodland.sk, ktorému touto cestou ďakujeme za spoluprácu.

Dobrú chuť :)

Thajské zelené kari

 

Logo Foodland
Naša firma začala pôsobiť na Slovenskom trhu od roku 2003 v zoskupení partnerských firiem, ktoré dodávajú Ázijské potraviny v špičkovej kvalite do významných obchodných reťazcov Ázijských reštaurácií a bistier v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Maďarsku a Poľsku. Našim cieľom je nielen poskytovať dobré produkty a služby, ale aj oboznámiť Vás s našou ázijskou kultúrou a gastronómiou, ktorá získava čím ďalej, tým lepšie postavenie vo vašom jedálnom lístku a vo vašom srdci.

E-mail

Vyberáme

Festival Digitálnych Nomádov 2017

Festival Digitálnych Nomádov 2017

Prievidza, 24. jún 2017 – „Festival Digitálnych Nomádov“ počas svojho druhého ročníka opäť predstaví 6 zaujímavých rečníkov – digitálnych nomádov zo Slovenska a Čiech. Toto jedinečné podujatie je venované nie len digitálnym nomádom, ale všetkým, ktorých zaujíma práca cez internet a dlhodobé cestovanie po svete.

Cestuješ na vlastnú päsť? Preskúmaj Pakistan miestnou dopravou!

Cestuješ na vlastnú päsť? Preskúmaj Pakistan miestnou dopravou!

Cestovný ruch v Pakistane sa teší rastúcemu záujmu nie len domácich, ale hlavne zahraničných turistov. Dychberúca krása prírody, bohaté kultúrne dedičstvo a k tomu rozvíjajúci sa dopravný systém umožňuje vidieť krajinu aj z inej perspektívy, ako z lietadla.

Po stopách Pabla Escobara. Objavte Kolumbiu v špeciálnom Cestovateľskom kine

Po stopách Pabla Escobara. Objavte Kolumbiu v špeciálnom Cestovateľskom kine

Najznámejší narkoštát všetkých čias sa odhalí v špeciálonm Cestovateľskom kine. Návštevníci sa v utorok 10. decembra v KC Dunaj prenesú na miesta, z ktorých vzišiel a kde nakoniec aj padol milovaný a obávaný Pablo Escobar. V pútavom rozprávaní lekára a cestovateľa Ľuboša Fellnera ožije všetko zo seriálu Narcos, a ešte viac!

Pastva pre oči milovníkov safari, to je Nairobi, hlavné mesto Kene

Pastva pre oči milovníkov safari, to je Nairobi, hlavné mesto Kene

Niektorí historici sa domnievajú, že najstarovekejšie ľudské stopy, ktoré boli kedy nájdené, boli objavené v Keni. Tvrdia, že prístavné mesto Malinda existovalo už v 40. storočí pred našim letopočtom a v tej dobe bolo obchodným centrom. Turisti si Keňu ako svoju cieľovú destináciu vyberajú už naozaj dlho.

Stačí sa zbaliť, a vyraziť... :-)